četvrtak, travnja 28

Bez najboljeg vjećnika u novom sazivu

Posjetitelji bloga izabrali su najboljeg vijećnika 21. saziva. Tu titulu odnio je IRA-in član, Er138, koji je obavljao posao kapetana žandarmerije. Već uhodan, jer je istu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu odradio je izvrstan posao. Kapetan žandarmerije spada u klasu srednje teških pozicija, a njegova je važnost za stranke u većini slučaja jako niska, što ipak nije za pohvalu. Aktivan i odgovoran kapetan može u slučaju opasnosti puno bolje pripremiti obranu gradova i tako svesti broj žrtava na minimum. Ostaje tek žal što bivši knez nije gospodina Era138 isprobao i na nekoj od zahtjevnijih pozicija, jer ipak novi knez neće biti u mogućnosti. Naime Er138 je na ovim izborima izašao na posljednjem mjestu IRA-ine liste i odmah je bilo jasno da neće ući u Vijeće. Njegovoj pohvalnoj četveromjesečnoj karijeri može se pripisati tek jedna pogreška. Postavljanje Kralj100 na poziciju rječkog žandara. Sve ostalo gospodin Er138 odradio je sa potpunom predanošću i zasluženo osvojio titulu najboljeg vijećnika 21. saziva. Moja ocjena je vrlo dobra 4.
















Na drugom mjestu sa osvojenih 15% glasova je knez Stjepan I, još jedan IRA-in član. Mladi knez, koji je prvi put obnašao tu poziciju našao se u ulozi miritelja između IRE i oporbe. U nekoliko slučaja smirivao je situaciju pokušavajući se ponašati što je objektivnije moguće. Ipak, nedostajalo je čvrste ruke koja bi natjerala rudare u rudnik, rizničara i nadzornika trgovine da brzo predaju izvješće, sprovedu snižavanje plaće ili taktiranje rudnika. Bez obzira na 2. mjesto, 15% glasova za kneza je loš rezultat. Vođa države trebao je ostaviti bolji dojam. Ali uz činjenicu da je nakon dugo vremena neko novo lice vodilo državu i pokušalo surađivati sa oprobom, mladom knezu dajem solidnu 3.

Treće mjesto osvojio je glasnogovornik Gromzilo, član KUGLE, sa ukupno osvojenih 11% glasova. To da je netko na takvoj funkciji osvojio visoko treće mjesto ne govori nam o njegovim super potezima u njegovom resoru, govori nam tek koliko je prošli saziv bio loš. Gospodin Gromzilo uredno je odradio svoj posao, ali više od toga teško da je i mogao. Sve pohvale glasnogovorniku, kojeg ću ipak ostaviti neocjenjenog :) (sukob interesa)



 
Stjepan_I (Knez) 15%
  
Lucrecia (Nadzornik rudnika) 3%
  
Maximilijan (Rizničar) 2%
  
Mr_nobody (Sudac) 1%
  
Er138 (Kapetan žandarmerije) 34%
  
Barisa123 (Javni tužitelj) 2%
  
Blackfish (Vojni kapetan) 8%
  
Varda(Nadzornik rudarstva i graditeljstva)10%
  
Maynard 1%
  
Reco1 (Oružar) 5%
  
Dioniz 3%
  
Gromzilo (Glasnogovornik) 11%
  





Ukupno:
IRA        57%
KUGLA 30%
HL           8%
 


Prosjek:


IRA        9,5%
KUGLA 7,5%
HL           4%
































Nema komentara:

Objavi komentar