ponedjeljak, ožujka 14

Rat u Albaniji

Banditske vojske Black Eagles i Ordine Brigante nakon osvajanja Zenice vratile su se u albanski grad Lezhe i započele borbu sa Albanskim oslobodilačkim vojskama koje vode Leka_dukagjini i Lp.lirche.
Banditi, koji se nazivaju "pravim" Albancima u svojim očajnim govorima posljednjih dana sve češće spominju i Hrvatsku pozivajući se na ugovor koji su sklopili Hrvatska i Albanije prije više od godinu dana, nadajući se da će ih naša zemlja podržati u njihovim podhvatima.
Da podsjetim, Hrvatsku su u prosincu 1457. godine napali štajerski banditi, a početnih dana rata jedino je Albanija ponudila svaku vrstu pomoći. Udaljenost Albanije spriječila je bilo kakvu vojnu suradnju za vrijeme tog rata, ali odmah po završetku dvije kraljevine sklopile su prijateljski ugovor.

Knez Stjepan I poručio je da se ne želi previše mješati u sukobe, pogotovo dok mu zemljom još uvijek hoda jako velik broj ONE-ovih sljedbenika, ali jasno je da Bosna i Albanija imaju punu potporu Hrvatske u borbi protiv albansko-talijanskih pobunjenika.

Nema komentara:

Objavi komentar