četvrtak, ožujka 31

Ožujak za zaborav?

Pretpostavlja se da hrvatsko ime ovog mjeseca dolazi od riječi „laž“, što bi označavalo lažljivost, promjenjivost vremena u tome mjesecu, dok latinsko ime ovog mjeseca dolazi od imena rimskog božanstva rata - Marsa (Martius). Zato se ovaj mjesec smatra povoljnim za vojne akcije.
Laži je sigurno bilo, a rata i vojnih akcija još više. Poraženi ONE vidao je rane skrivajući se po našim gradovima svakog dana sve pripremniji za novi udar, jedan zalutali mač prije par dana koštao je života našeg generala Vercingetoriksa Erdodya i Templarske vojske.
U ne tako udaljenoj Albaniji bilo je mnogo krvavije. Bosansko-Albansko-Srpske snage nakon mnogo prolivene krvi, ujedinjene su uspjele poraziti pobunjenike odane upravo ONE-u. A ako je nešto u ovome mjesecu bilo pozitivno, onda je to sigurno saznanje da se moćni ONE polako raspada.
Svakako će zapamćeni ostati i Grčki odmetnici, koji su pokrali državu i postali opasni "Sredozemni gusari".

Sudstvo na početku mandata, pobuna i porez u Rijeci sa Kraljem100 u glavnoj ulozi, rad Vijeća i Ministarstva vanjskih poslova najbolje bi bilo zaboraviti. Ali i treba pohvaliti dosta konstruktivne kritike pred vratima Vijeća, te angažiranje sve većeg broja ljudi u život kraljevstva, dok rast populacije, gradonačelnikovanje, rad na HKV-u i otvaranje HKM-a treba upisati zlatnim slovima u povjest Kraljevine.

Ožujak za zaborav? Sigurno ne.
Ali uz više tolerancije, rada i slušanja, možemo mi to i puno bolje.

Nema komentara:

Objavi komentar